Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Ουδείς προφήτης στον τόπο του...

Η δεκαετία του '80 είναι ίσως ό,τι πιο λαμπρό έχει να επιδείξει ο ποδοσφαιρικός ΗΡΑΚΛΗΣ. Μια δεκαετία που η "ανωτέρα σχολή ποδοσφαίρου", όπως έγραφε και ένα παλιό πανί μας, δίδασκε ποδόσφαιρο σε όλη την ελλάδα και από άποψη θεάματος δύσκολα θα τον ξεπεράσει οποιαδήποτα ομάδα στο μέλλον. Δεν κερδίσαμε κανένα τίτλο στην ελλάδα, δεν πήραμε καμμιά μεγάλη χαρά. Δεν κάναμε ευρωπαϊκή πορεία, ακόμα και όταν βγήκαμε τρίτοι στο πρωτάθλημα, εκείνη τη χρονιά "συμπτωματικά" ο τρίτος δεν έβγαινε στο ουεφα.
Έτσι δώσαμε δικαίωμα σε κάθε τυχαίο, σε κάθε κομπλεξικο, σε κάθε παραχαράκτη της ιστορίας, εν έτη 2014 να αμφισβητεί αυτή τη κυριαρχία του ΗΡΑΚΛΗ στην ποδοσφαιρική ελλάδα στη δεκαετία του 80.
Οι λόγοι που η ομαδάρα μας αυτή δεν πήρε τίτλους είναι δύο. Από τη μια, όπως και σήμερα, είμασταν εκτός κατεστημένου. Τιμωρίες παικτών, στημένοι διαιτητές, μόνιμη ανοχή του σκληρού παιχνιδιού απέναντι σε παίκτες όπως ο Χατζηπαναγής, εξαγορά δικών μας παικτών και μια πολιτική εξουσία η οποία δεν μας συμπεριελάμβανε στη λίστα των συλλόγων που έπρεπε να ανταμειφθούν για να συνεχίσει να βρίσκεται στη κυβέρνηση. Από την άλλη η διοίκηση μας από το 83 και μετά, δηλαδή η διοίκηση περούκα, κατάφερε μια παγκόσμια δύναμη και κυριολεκτούμε σε αυτό που γράφουμε και θα το αποδείξουμε παρακάτω, να τη μετατρέψει σε ένα φτωχό συγγενή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Συνεχές ξενέρωμα του κόσμου, πουλημένοι αγώνες, μετατροπή του ΗΡΑΚΛΗ σε βιοτεχνία παικτών είναι μόνο μερικά από τα διοικητικά εγκλήματα εκείνης της δεκαετίας...

Μιλήσαμε λοιπον για τον ΗΡΑΚΛΗ αναφέροντας τον ως παγκόσμια δύναμη. Δεν είμαστε τυφλωμένοι από τον οπαδισμό μας, ούτε προσπαθούμε να κάνουμε φθηνή προπαγάνδα. Λέμε την αλήθεια η οποία αναγνωρίστηκε μόνο στο εξωτερικό. 
 
 
Το άρθρο αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα. Ας δούμε όμως ποιές άλλες ομάδες επιλέχθηκαν για εκείνο το τουρνουά που διοργάνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αυστραλίας τον Ιούνιο του 1984.


Στο παγκόσμιας εμβέλειας τουρνουά αυτό πήραν μέρος εκείνη τη χρονιά εκτός από τον ΗΡΑΚΛΗ, η MANCHESTER UNITED, η JUVENTUS, οι RANGERS και η NOTTINGHAM FOREST!!!
Αυτό λοιπόν που δεν αναγνωρίστηκε ποτέ από τις ποδοσφαιρικές αρχές της ελλάδας, ούτε μετουσιώθηκε σε τίτλους από την ομάδα μας, ήταν κάτι κοινά παραδεκτό σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ήταν η καλύτερη ομάδα στην ελλάδα εκείνη τη χρονιά... και όχι μόνο θα προσθέταμε εμείς.

Παρακάτω παραθέτουμε και ένα βίντεο από τον νικηφόρο αγώνα του ΗΡΑΚΛΗ εναντίων της εθνικής αυστραλίας με 3-1... (δεν ευθυνόμαστε για τη μουσική του βίντεο).
 


Δύο πράγματα θέλει να δείξει αυτή η ιστορική αναφορά:
1ον H καταξίωση στο ελληνικό πρωτάθλημα, το πλέον βρώμικο του πλανήτη, δεν αντανακλάται στους τίτλους μιας ομάδας (ποιός άλλωστε δεν το ήξερε αυτό).
2ον Ας αναλογιστούν όλοι οι νοσταλγοί του περούκα και των τακτικών του, τι ομάδα παρέλαβε και πού την κατάντησε στη δεκαετία του '90


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου