Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

24 Ιανουαρίου 1971 το ρεκόρ εισητηρίων της Θεσσαλονίκης!

Στις 24/1/1971 ο ΗΡΑΚΛΗΣ αντιμετωπίζει τον παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα της Ά εθνικής. Βρίσκομαστε ελάχιστες αγωνιστικές πρίν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου και ο ΗΡΑΚΛΗΣ βρίσκεται στη τρίτη θέση μαζί με τον πανιώνιο, δύο βαθμούς πίσω από τον δεύτερο παναθηναϊκό και τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρώτη αεκ. Ο αγώνας είναι ο ορισμός του ντέρμπι και ολόκληρη η θεσσαλονίκη ζει στους ρυθμούς του!


Τα εισητήρια του αγώνα εξαντλήθηκαν μια μέρα πρίν τον αγώνα αναγκάζοντας τη διοίκηση του ΗΡΑΚΛΗ και την αστυνομία να εκδόσουν ανακοίνωση για την καλύτερη μετάβαση των φιλάθλων στο γήπεδο, ενώ σύμφωνα με άρθρο της εποχής, ο ΟΑΣΘ επιστρατεύει μεγάλο αριθμό λεωφορείων για να διευκολύνει τη μετάβαση των χιλιάδων φιλάθλων που αναμένονταν στο γήπεδο...


Ο ΗΡΑΚΛΗΣ κερδίζει τον παναθηναϊκό και τον πιάνει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αυτό όμως που κάνει τεράστια εντύπωση είναι ο αριθμός των θεατών οι οποίοι σύμφωνα με εφημερίδα της εποχής έφτασαν τους 50.000...


Ο αριθμός 50.000 όμως, ήταν μια ανεπίσημη προσέγγιση κάποιου δημοσιογράφου, όπως ανεπίσημες παραμένουν οι αναφορές και μαρτυρίες εκατοντάδων οπαδών του ΗΡΑΚΛΗ για την ύπαρξη χιλιάδων φιλάθλων χωρίς εισητήριο (το νούμερο που ακούγεται συχνότερα είναι αυτό των 15000) που παρέμειναν έξω από το γήπεδο περιμένοντας να ανοίξουν οι πόρτες στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. Τα επίσημα στοιχεία του καυταντζογλείου σταδίου μιλούν για 45.634 εισητήρια, αριθμός ρεκόρ μέχρι τη κατασκευή του ΟΑΚΑ και ρεκόρ για τη πόλη της θεσσαλονίκης το οποίο παραμάνει μέχρι σήμερα! Όσο και να προσπαθούν κάποιοι συμπολίτες να μας πείσουν για το αντίθετο βασιζόμενοι σε προσεγγίσεις δημοσιογράφων σαν αυτή που μιλούσε για 50000 θεατές, η ιστορία έγραψε και δύσκολα αλλάζει οτι το ρεκόρ εισητηρίων στη θεσσαλονίκη το κατέχει ο ΗΡΑΚΛΗΣ!

Μερικές φωτογραφίες από τον συγκεκριμένο αγώνα...


Δυστηχώς όμως νερό στο μύλο της προπαγάνδας των συμπολιτών, για ένα καυταντζόγλειο που γέμιζε με οπαδούς όλων των ομάδων, ρίχνει η ανακοίνωση της παε ΗΡΑΚΛΗΣ λίγες μέρες αργότερα...Ίσως εδώ βλέπουμε το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της αρωστημένης διοικητικής νοοτροπίας που κατατρέχει τον ΗΡΑΚΛΗ εδώ και δεκαετίες. Είναι αυτή η νοοτροπία η οποία ευθύνεται για πάμπολλα ντροπιαστικά περιστατικά στη ιστορία του ΗΡΑΚΛΗ, είναι αυτή η νοοτροπία που έβαλε τις βάσεις για το κυνήγι των οπαδών του ΗΡΑΚΛΗ από την ίδια την ομάδα, ένα κυνήγι που θα ξεκινούσε κάποια χρόνια αργότερα και που φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Είναι αυτή η νοοτροπία η οποία πρέπει και θα αλλάξει!!! Η ανακοίνωση αυτή ήταν τόσο άστοχη που ψάξαμε να βρούμε αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο μετά των αγώνα του άρη με την τσέλσι μια χρονιά πρίν στο ίδιο γήπεδο. Το αποτέλεσμα της αναζήτησης μας ήταν φυσικά αρνητικό. Το γεγονός ο,τι φίλαθλοι όλων των ομάδων πήγαιναν σε όλα τα γήπεδα είναι μια πραγματικότητα, το θέμα όμως είναι ο,τι μόνο στον ΗΡΑΚΛΗ πήρε τέτοια έκταση και έδωσε το δικαίωμα στον κάθε εχθρό του ΗΡΑΚΛΗ να αμφισβητεί το μέγεθος του κόσμου του, και σε αυτή τη περίπτωση δεν ευθύνεται κανείς άλλος από αυτή τη νοοτροπία για την οποία μιλήσαμε προηγουμένως!
Έχει φτάσει όμως η ώρα να την αλλάξουμε...

2 σχόλια:

  1. Κάποια στιγμή θα ξαναγίνει.Δεν μπορεί.Η μοίρα μας το χρωστά,για οτι μας στέρησε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ημουν ένας από τούς τυχερούς πού βρέθηκα στό Γήπεδο καί απόλαυσα αυτόν τόν αγώνα, Μού έμεινε χαραγμένη η φάση τού γκόλ πού έβαλε ο Ζαφειρίδης απο δεξιά μέ ένα δυνατό καί ευθύβολο σούτ. Τό Γήπεδο ήταν κατάμεστο. δέν υπήρχε εκατοστο αδειο. ακομη και τα διαζωματα ήταν φίσκα. Εξω από τό Γήπεδο έμειναν πολλές χιλιάδες κόσμου, γιατί η Αστυνομία έκλεισε τίς Πόρτες, λόγω τού αδιαχώρητου.Ηταν ένα αγώνας που έμεινε Ιστορικός γιά τόν ΗΡΑΚΛΗ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή