Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Κοινωνική προσφορά του ΗΡΑΚΛΗ (1928)

Για να κατανοήσουμε πλήρως το μέγεθος της ομάδας την οποία ακολουθούμε πιστά, πρέπει να γνωρίσουμε, να πληροφορηθούμε, να κατανοήσουμε το τρόπο λειτουργίας της, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων κατά το παρελθόν. 
Στις 22 Απριλίου 1928, ένας καταστρεπτικός σεισμός 6,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, ισοπεδώνει τη πόλη της Κορίνθου. Ελάχιστα σπίτια μένουν όρθια σε ολόκληρο τον νομό. Πολλοί άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους, οι περισσότεροι χάνουν τις οικίες τους και το ελληνικό κράτος το οποίο ακόμα δεν έχει συνέλθει από τη μικρασιατική καταστροφή αδυνατεί να παράσχει ακόμα και τα πιο αναγκαία αγαθά στους σεισμοπαθείς. Οι κάτοικοι της Κορίνθου και των γύρω περιοχών βρίσκονται μπροστά στο ενδεχόμενο μιας ανθρωπιστικής κρίσης.
Δύο μέρες αργότερα στις 24 Απριλίου ο ΗΡΑΚΛΗΣ, αντιμετωπίζει τον άτλαντα σε μια φιλική συνάντηση. Ο άτλαντας όμως δεν κατορθώνει να μαζέψει ενδεκάδα και παίρνει τρείς παίκτες του μακεδονικού για ενίσχυση. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ακυρώνει το φιλικό μιας και οι σχέσεις ΗΡΑΚΛΗ - μακεδονικού δεν είναι και οι καλύτερες. Τελικά οι φίλαθλοι θα αποζημιωθούν παρακολουθώντας μια φιλική αναμέτρηση μεταξύ της πρώτης και της τρίτης ομάδας του ΗΡΑΚΛΗ. Τα έσοδα του φιλικού, περίπου 3000 δραχμές, θα δωθούν στους σεισμοπαθείς της Κορίνθου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου