Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Η πώληση του Λάκη Παπαϊωάννου και οι αντιδράσεις (Μέρος Ά)!

Η περίοδος 1986/87 είναι ίσως η πιο σημαντική στη σύγχρονη ιστορία του ποδοσαφιρικού ΗΡΑΚΛΗ. Από τη μια το χαμένο κύπελλο και ο τελικός του ΟΑΚΑ και από την άλλη η πρώτη σφοδρή σύγκρουση συνδέσμων διοίκησης. Στο τιμόνι του ΗΡΑΚΛΗ τότε ο πέτρος θεοδωρίδης. Είναι ίσως η κατάλληλη στιγμή για κάποιους να θυμηθούν τη θητεία του συγκεκριμένου παράγοντα και για άλλους να τη μάθουν, διότι οι γενιές των φιλάθλων εναλλάσονται πολύ γρήγορα στη κερκίδα και η παραπληροφόρηση είναι τόσο έντονη που με μεγάλη ευκολία μπορεί ακόμα και ο Πινοσέτ να παρουσιαστεί ως επιτυχημένος κυβερνήτης!
Πίσω λοιπόν στις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου του 1986. Ο πρόεδρος του ΗΡΑΚΛΗ έχει βάλει πωλητήριο σε έναν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας και του πρωταθλήματος, τον Λάκη Παπαϊωάννου. Μετά από πολλά παζάρια ο παίκτης καταλήγει στον παοκ. Θυμίζουμε απλά οτι έχουν περάσει μόλις επτά χρόνια από τον υποβιβασμό του ΗΡΑΚΛΗ στη ΄β μετά τη καταγγελία του συμπολίτη!
Η πώληση του παίκτη πυροδοτεί αλυσιδωτές αντιδράσεις σε διοικητικό και οπαδικό επίπεδο. Οι πρώτες αντιδράσεις εκδηλώνονται στον πρώτο, μετά τη πώληση, εντός έδρας αγώνα κόντρα στον διαγόρα ρόδου, ο οποίος λήγει με νίκη για τον ΗΡΑΚΛΗ με 1-0.
Η απάντηση του θεοδωρίδη ρίχνει λάδι στη φωτιά. Η μομφή περί μισθοφόρων οπαδών στρέφεται κυρίως ενάντια στον σύνδεσμο της Θύρας 13 που εκείνη την περίοδο εκπροσωπούσε το πιο σκληροπυρηνικό κομμάτι του κόσμου του ΗΡΑΚΛΗ. Η απάντηση του συνδέσμου δεν αργεί να έρθει.

Παράλληλα ακόμα ένας σύνδεσμος του ΗΡΑΚΛΗ η Πανελλήνια Ένωση Φιλάθλων ΗΡΑΚΛΗ (ΠΕΦΗ) εκφράζει την αγανάκτηση του για τις δηλώσεις του θεοδωρίδη...
Όμως δεν υπάρχει ομόνοια μεταξύ των συνδέσμων. Ο Κεντρικός Σύνδεσμος εκδίδει τη παρακάτω ανακοίνωση και ξεσπάει κόντρα...
Η απάντηση από τη θύρα13 δεν αργεί να έρθει...
Ενώ η κόντρα συνεχίζεται με την ακόλουθη ανακοίνωση από τον Κεντρικό...
Αν και η κρίση μας για αυτή τη κόντρα δεν έχει καμμιά αξία καθότι πέρασαν αισίως 26 χρόνια από τότε, εντούτοις δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε το γεγονός οτι η ιστορία δικαίωσε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τις θέσεις της Θύρας 13 και δείχνει οτι ο συγκεκριμένος σύνδεσμος αντιλήφθηκε τα σχέδια και το "όραμα" του θεοδωρίδη νωρίτερα από πολλούς...
Παράλληλα με αυτή τη κόντρα ξεσπάει άλλη μία σε διοικητικό επίπεδο. 
  Θέση σε αυτή τη διαμάχη παίρνει και η ΠΕΦΗ με την παρακάτω ανακοίνωση...
Στο τέλος του κειμένου υπάρχει σημείωση του συντάκτη της εφημερίδας ο οποίος προφανώς δεν αντιλαμβάνεται τι ακριβώς θέλει να πεί ο σύνδεσμος!
 Η συγκεκριμένη ιστορία θα συνεχιστεί στην επόμενη ανάρτηση του ιστολογίου μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου